Lehdistötiedote

27.10.2010

Tiivistelmä

Rails Girls koodauskurssilla tytöt oppivat rakentamaan verkkopalveluita. Suomen ensimmäinen Ruby on Rails työpaja antaa työkalut verkkoapplikaatioiden tekemiseen. Ilmaisen, viikonlopun mittaisen työpajan järjestää Kisko Labs. Työpajassa käytettävät materiaalit ovat tilaisuuden jälkeen jaossa verkkosivuilla.

Rails Girls Workshop Helsingissä 26 – 27.11. 2010

Yli sata koodauksesta kiinnostunutta naista ilmoittautui mukaan Rails for Girls –workshoppiin. Viikonlopun aikana valitut 25 kurssilaista rakensivat neljä toimivaa verkkoapplikaatiota.

Kisko Labs ja naisverkosto Future Female järjestivät yhteistyössä Rails for Girls –kurssin, joka tarjoaa sukelluksen ohjelmistokehityksen maailmaan. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille tytöille ja naisille. Kurssi ei edellytä ennakkotaitoja koodauksesta.

- Halusimme, että kurssilla on mukana myös oikeaa koodausta. Tärkeää on päästä tekemään, ei vain kuuntelemaan tai katsomaan, kertoo Kisko Labsin toimitusjohtaja Antti Akonniemi.

Naiset ovat nykyisin aktiivisia Internetin käyttäjiä. Silti verkkopalveluiden tekeminen mielletään usein miesten työksi, mikä vahvistui myös Teknologiateollisuuden julkaisemassa Naisia ICT-alalle! -tutkimuksessa. Verkkopalvelujen rakentaminen on nopeampaa, helpompaa ja halvempaa kuin koskaan aikaisemmin, mutta edelleen suurin osa uusista verkkopalveluista lähtee miesten tarpeista ja näkökulmista.

- Pojat pystyttivät Internetin pojille ja loivat samalla netin kielen. Tyttönä tuntuu usein siltä, että pelkän sanaston oppiminen on hankalaa. Rails for Girlsin avulla haluamme hälventää näitä ennakkoluuloja ja kannustaa naisia oppimaan ohjelmistokehititystä. Verkkopalveluiden rakentaminen on hauskaa, luovaa ja henkilökohtaista, kertoo Linda Liukas, yksi järjestäjistä.

Kurssin yhtenä tavoitteena on osoittaa, ettei ohjelmointi ole yksinäistä puurtamista matemaattisten mallien maailmassa. Moderneja verkkoapplikaatioita suunnittelee usein tiimi, jossa toimii koodarin lisäksi esimerkiksi käyttökokemuksesta tai liiketoimintalogiikasta vastaavia henkilöitä.

- Tavoitteenamme ei ole tehdä kaikista tytöistä koodareita. Tärkeää on lukutaito: tiimissä toimiminen ja ymmärrys ohjelmistokehityksestä. Lähes kaikilla tuotteilla on nykyisin nettiulottuvuus, tekipä töitä sitten fyysisten tuotteiden, markkinoinnin tai HR:n parissa, summaa Karri Saarinen, Kisko Labsin partneri.

Työpajan materiaalit julkaistaan myöhemmin Rails for Girls sivustolla (railsgirls.com). Tavoitteena on, että myös muut voisivat järjestää työpajoja ja levittää omissa yhteisöissään verkon rakentamisen iloa.

--
Kisko Labs on helsinkiläinen ohjelmistokehitysyritys. Toteutamme ideoista verkkopalveluja, työkaluja ja tuloksentekovälineitä sähköiseen liiketoimintaan. Lisätietoja kiskolabs.com. Rails Girls työpajasta lisätietoa osoitteessa railsgirls.com

Future Female on digialasta kiinnostuneiden naisten verkosto. Lisätietoja futurefemale.com