Rails Girls Budapest 2014. március 22.

A Rails Girls hullám elérte Budapestet! Az egynapos workshop-on a Ruby on Rails varázslatos világába merülünk bele.

A Rails Girls egy nemzetközi rendezvénysorozat, amely lányokat és nőket vezet be a webfejlesztés világába. A résztvevők kellemes légkörben, interaktív előadások, programozási feladatok és szakmabeli coach-ok segítségével ismerkednek meg a programozás alapjaival.

A jelentkezés lezárult. A kiválasztott jelentkezőket március 13-ig értesítjük, hogy részt vehetnek az eseményen és megkapják a részvételhez szükséges további információkat.

Megtanulsz webes alkalmazásokat tervezni és írni szakértők segítségével.

Hozz magaddal saját laptopot, kíváncsiságot és jókedvet! :)

Segítenél? Ha szeretnél coach lenni vagy kérdésed van, írj nekünk.


Március 22. Szombat

9:00 - 10:00

Regisztráció és kávé

Ha otthon még nem installáltad a Ruby on Rails-t, reggel még megteheted.
10:00 - 10:30

Megnyitó

Megtudod hogyan alakul a nap, illetve partnereink üdvözölnek mindenkit.
10:30 - 11:00

UX workshop

Webes alkalmazásod megtervezése.
11:00 - 11:30

Programozzunk! - Tryruby.org

Bevezetés a programozásba
11:30 - 13:00

WORKSHOP

Belevágunk az első webes alkalmazásod elkészítésébe.
13:00 - 14:00

Ebéd

14.00- 14:30

Bentobox - Webes applikációk megértése

Összefoglaljuk mi történt eddig és mindez hogyan függenek össze.
14:30 - 18:00

WORKSHOP

A korábban elkezdett alkalmazásod továbbfejlesztése, befejezése.
18:00 - 18:15

A nap lezárása


Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül a workshop-on való részvétel? Semmibe, a részvétel ingyenes.

Kiknek szól a Rails Girls? Nőknek minden korosztályból, akik alapszintű számítógépes ismerettel rendelkeznek. Azonban fontos, hogy laptopot hozz magaddal.

Mi a workshop nyelve? Az első budapesti Rails Girls-t magyarul tartjuk, hogy kényelmesebb legyen eligazodni a webfejlesztés világában. További eseményeket lehet, hogy angolul is fogunk tartani.

Férfiak is jelentkezhetnek? Igen, de egy érdeklődő hölgy ismerős társaságában vehetnek részt a Rails Girls Budapesten. Amennyiben túljelentkezés van, a lányok élveznek előnyt.

Tudok programozni - Hogyan segíthetek? Programozási ismerettel rendelkező coach-okat keresünk, mindig jól jön a segítség. Egy kb. 2 órás coach találkozót fogunk tartani a workshop előtti napokban, ahol közösen átnézzük a programot. Ha segíteni szeretnél írj nekünk

Fontos információk

A jelentkezés lezárult. A jelentkezőket március 13-ig értesítjük, hogy részt vehetnek-e az eseményen.
Résztvevők értesítése: március 13.

Helyszín: LOFFICE közösségi iroda, 1061 Budapest, Paulay Ede utca 55. Térkép

Támogatóink

A Rails Girls Budapest nagyszerű partnereink segítségével kerül megrendezésre.

Szeretnél segíteni? Támogatókat és szponzorokat keresünk non-profit eseményünkre! Írj nekünk!

Nők a Tudományban Egyesület A Nők a Tudományban Egyesület országos hálózat. Tagjai kutatók, egyetemi oktatók, mérnökök a tudomány és innováció minden területéről. Közös elkötelezettséggel képviseli a nemek közötti esélyegyenlőség ügyét a tudomány és kutatás területén.

LOFFICE Coworking Budapest A LOFFICE a kreatív- és az üzleti szféra metszéspontján elhelyezkedő olyan újgenerációs iroda, ahol adottak a munka, a kapcsolatépítés és a kikapcsolódás feltételei, ahol mindenki megtalálja a tevékenységéhez leginkább illő teret.

DigitalNatives A DigitalNatives az egyik legnagyobb agilis Ruby on Rails fejlesztő csapat Európában és jelentős tapasztalattal rendelkeznek innovatív és egyedi fejlesztések megvalósításában.

Schonherz A Schönherz fő profilja olyan, egyetem és főiskola mellett végezhető munkák biztosítása, amelyek nemcsak az anyagi problémáidat oldják meg, hanem szakmai fejlődési lehetőséget is biztosítanak számodra, s ezzel megalapozhatják a jövődet, segítenek karriered építésében. A szakmai diákmunkalehetőségek mellett természetesen hagyományos diákmunkákkal is foglalkozunk, de elsődleges célunk az, hogy már a tanulmányaid során hasznosíthasd elméleti tudásodat, ami később segíthet az elhelyezkedésedben.

InVendor Az InVendor egy független magyar tanácsadó cég, a vállalatfelvásárlások, az M&A és a startup tőkebevonási tranzakciók szakértője.

MAVE A MAVE, azaz a Magyar Villamosmérnök- és Informatikuss-hallgatók Egyesülete azzal a céllal alakult, hogy a mérnökhallgatók ismereteit bővítse, látókörét szélesítse.

VeryCreatives A VeryCreatives 2012-ben alakult Ruby fejlesztőcég, mely három kontinensen szolgálja ki megrendelőit, startupoktól kezdve a legnagyobb nemzetközi vállalatokig. A megrendelések mellett komoly hangsúlyt fektetnek a belső inkubációs programok keretein belül saját, nemzetközi piacra szánt termékfejlesztésekre.

AppMaintainers Az AppMaintainers Ruby on Rails alkalmazásokat tart karban és fejleszt. Mindezt Budapesten teszik, ami szerintük egy igazán remek város. Mivel imádnak tanítani is, ezért a munka mellett Rails for Business órát tartanak az egyik informatikai egyetemen.


Budapest csapat

Ackermann Mária, szervező @Maria_Ackermann Vitályos Brigitta, szervező & coach Weltz Boglárka, szervező & coach Árpasi Bence, coach Balogh Zsófia, coach Beöthy Miklós, coach Biró Júlia, coach Felhősi Nicole, coach Györffy Attila, coach Lukács Péter, coach Rimay Zoé, coach Rozner Mihály, coach Vámosi Dániel, coach